Close

Værd at vide (Spørgsmål og Svar)

Vi har forsøgt at besvare så mange spørgsmål, som muligt, I vores “Spørgsmål & Svar” liste.

Skulle du have et spørgsmål, som ikke er besvaret, er du velkommen til at skrive til maria@ellisafterbite.dk eller ringe på +45 2671 7140.

HVor mange doser er der per. produkt?

GEL (15 ml.) giver ca. 100 doser.

Spray (20 ml.) giver ca. 100 doser.
Plasteret er et engangsplaster og holder i op til 10 timer, hvorefter det bør tages af huden.

Hvor længe har en påføring af enten gel eller spray effekt?

Ved påføring af enten Gel eller Spray lindres kløe i op mod 60 min eller længere.
Et myggestik klør sjældent uafbrudt og produkterne vil derfor med fordel kunne påføres efter behov on/off over nogle dage.

Må børn bruge produkterne?

Ja, børn ned til 0 år må bruge produkterne.

Vi anbefaler dog, at man begrænser brugen af produkterne de 6 første levemåneder. Dvs, at man kun anvender dem, såfremt baby er meget generet af insektstik.

Må gravide bruge produkterne?

Ja, gravide må bruge produkterne.

Hvor ofte må man bruge produkterne?

Elli’s AFTER BITE har gennemgået en sikkerhedsvurdering som betyder, at man kan benytte produkterne efter behov, dvs. så ofte som det er påkrævet.

Vi anbefaler dog, at man ikke bruger plasteret i udover 10 timer og giver huden luft i tiden efter anvendelsen af plasteret. Desuden anbefales det, at man begrænser brugen af produkterne de 6 første levemåneder. Dvs. at man kun anvender dem, såfremt baby er meget generet af insektstik.

 

OBS! Hvis der opstår irritation eller en form for hudreaktion, når plasteret fjernes, kan det skyldes, at små hår eller de øverste hudlag følger med. Det er helt normalt.
Hvis der opleves fortsat irritation efter et par timer, bør plaster ikke anvendes påny. Giv huden luft og anvend i stedet Gel eller Spray.

Hvordan anvender jeg Elli’s AFTER BITE Plaster?

Forinden plasteret sættes på, bør du rengøre huden og sørge for, at den er tør.

Fjern dernæst plasterets hvide papiremballage og den lille tynde genemsigtige folie, som

sidder på selve gelpuden inden plasteret påføres.

Sæt plasterets gelpude på stikket, så puden dækker fx myggestikket og tryk ned rundt i kanten.

Svier jeres produkter?

Elli’s After Bite Gel og Spray kan svie en smule i åbne sår.

Har produkterne nogle mærkninger?

Nej, vores produkter har gennemgået en sikkerhedsvurdering (som alle andre kosmetiske produkter i Danmark og EU) som danner grundlag for den sikkerhedsrapport, der er lavet på hvert produkt. Vi har i øvrigt valgt ikke at anvende ceritifceringer til en start, men gør status løbende og overvejer hvilke mærkninger, der eventuelt vil gavne forbrugerens forståelse af produktet. Fx i relation til produktets fremstilling og dokumentation af indholdsstoffer, som ikke er kendt for at kunne give allergi eller andre sygdomme.

Hvordan opbevarer jeg mine produkter?

Det er nemt at holde styr på plastrene i den lilla gen-lik emballagepose, da den både er vandtæt og kan åbnes og lukkes helt igen. Det er vigtigt, at posen med plastrene lukkes helt for optimal funktion af plastrene. Plasterposen er lavet sådan, at din Gel eller Spray kan være i posen sammen med plastrene, så produkterne opbevares samlet på rejsen eller dagsturen. Med gen-luk funktionen i posen risikerer du ikke, at plastrene falder ud i tasken eller skuffen.

Hvorfor er produktet ikke økologisk?

Planteekstrakten af Glat Vejbred (lat. Plantago major) er ikke økologisk, da det ikke har været muligt at fremskaffe til de første produktionsordre. Vi arbejder imidlertid på at lave ekstrakten økologisk i samarbejde med vores leverandør. Når produktet er tilgængeligt i en økologisk version, vil det fremgå af vores hjemmeside samt ved vores forhandlere.

Er der ammoniak i produkterne?

Nej, det eneste aktive stof i produkterne er plantebaseret og består af Glat vejbred (Lat. Plantago Major).

Er der antihistamin I produkterne?

Nej, det eneste aktive stof i produkterne er plantebaseret og består af Glat vejbred (Lat. Plantago Major).

Er planteekstrakten i produkterne en æterisk olie?

Nej, det aktive stof bestående af Glat vejbred (Lat. Plantago Major) er ikke en æterisk olie.

Virker produkterne kløestillende?

Ja, de er kløestillende indenfor 2 min. og kan påføres efter behov, når kløen opstår i dagene efter myggestikket eller andre insektstik, eller når du er blevet ramt af brændenælder. 

Indeholder plasteret organiske opløsningsmidler og/eller latex?

Nej, plasteret indeholder ingen organiske opløsningsmidler og heller ikke latex.

Hvorfor klør et myggestik?

En myg (hunmyggen) tiltrækkes af dufte og varme fra kroppen og stikker for at suge blod. Når hunmyggen stikker sender hun lidt spyt (enzym) ind i huden. Derved bliver huden lokalt irriteret og kroppens immunsystem reagerer ved at hæve og klø (en slags allergisk reaktion). Efter nogle dage bliver enzynmet nedbrudt og myggestikket forsvinder, hvorved kløen stopper.

Hvorfor får nogle mennesker større reaktioner i form af rødme og hævelse?

Mennesker reagerer forskelligt på myggestik og andre insektstik. Nogle får udtalte reaktioner (fx hævelse og blæredannelse) mens andre, som stikkes af samme type insekt får en mindre eller ingen reaktion. Der er formodning for, at når kroppen har været udsat for tilpas mange myggestik, så dannes antistoffer . Når der er dannet antistoffer reagerer kroppen ikke allergisk (ved frigivelse af histamin) på samme måde. Det forklarer formentlig, hvorfor så mange børn i forhold til voksne reagerer allergisk overfor myggestik.

Hvordan læser jeg ingredienslisten på Elli’s AFTER BITE produkterne?

Deklarationen med alle indgredienserne står på bagsiden af produktet og er listet ud fra et fast system. Den ingrediens, som fylder procentvis mest i produktet, er nævnt først. Den næste ingrediens på listen er den, der er næstmest af og så videre.

Er der anvendt konserveringsmidler I Elli’s AFTER BITE?

Ja. Konserveringsmidler i personlige plejeprodukter, hvori der indgår vand, er nødvendige for at sikre, at der ikke vokser bakterier og svampe, der kan ødelægge produktet og i værste fald inficere huden. Vi forsøger at bruge færrest mulige konserveringsmidler med færrest mulige skadelige effekter. Udover at overholde de gældende love på området holder vi øje med nyheder indenfor videnskabelig forskning og de løbende vurderinger, der foretages af konserveringsmidlerne.

Hvad er væggelus/ veggedyr/ vägglöss?

Væggelus (Cimex Lectularius) er små parasitter, som lever af blod fra mennesker og dyr. Deres bid skaber irritation og risiko for andre infektioner via den konstante kløen de medfører. Væggelus er kendt for at rejse i bagage eller tøj og opholde sig i indenfor i soveværelset eller hotelværelset. Hvis du har væggelus, bør du kogevaske alt tøj og søge professional hjælp til få dem fjernet. Elli’s After Bite produkterne minimerer kløe, svie og hudirritation efter bid fra væggelus. Men vær særligt opmærksom på at søge læge, hvis du får røde streger i huden omkring bidet eller betændelse i midten af bidet.

Hvad er mitter/knott?

Mitter er meget små myg, som i Sverige kendes som ’knott’. Mitterne er et lokalt problem tæt ved moser, vandløb eller strandeng.
Elli’s After Bite produkterne minimerer kløe, svie og hudirritation efter bid fra mitter/knot.
Men vær særligt opmærksom på at søge læge, hvis du får røde streger i huden omkring bidet eller betændelse i midten af bidet.

Hvad er hestebremser?

Hestebremse er en flue og ligner til forveksling klæger eller bier. Hestebremse stikker og bider ikke mennesker, men heste. Deraf navnet hestebremse.

Hvad er klæger/klegg?

Klæger/klegg er store fluer, som bider (kun hunnen) og suger blod. Klæger/klegg er irriterende for både mennesker og dyr I sommermånederne særligt på dage med høj luftfugtighed og sol eller efter regnvejr.
Elli’s After Bite produkterne minimerer kløe, svie og hudirritation efter bid fra klæger/klegg.
Men vær særligt opmærksom på at søge læge, hvis du får røde streger i huden omkring bidet eller betændelse i midten af bidet.

KAN VOKSNE BRUGE PRODUKTERNE?

Ja, voksne kan have ligeså stor gavn af produkterne, som børn. 

 

Dosis påføres efter behov. Produkterne indeholder hverken anti-histamin, amoniak eller anden medicin.

 

Vores Gel og Spray kan derfor med fordel kan anvendes flere gange indenfor kort tid, hvis man er meget generet af insektstik

Produktspørgsmål og reklamationer

Elli’s After Bite ønsker at leve op til forventningen om, at vores produkter er effektive og nemme at anvende. 

 

Derfor hører vi gerne fra dig, hvis du konstaterer mangler ved et af vores produkter eller har idéer, som kan gøre vores produkter endnu bedre.

 

Du kan kontakte Elli’s After Bite på maria@ellisafterbite.dk eller +45 2671 7140.

 

OBS!  Vi har i maj 2020 konstateret, at der i nogle tilfælde er fejl i plastrenes emballagefolie. Fejlen viser sig som små hvide krystaller på yderfolien, som man fjerner i forbindelse med anvendelse af plasteret. 

 

Det er vigtigt at understrege, at det IKKE har skadelig virkning på huden og at der ikke er tale om mug eller lign. Imidlertid kan foliefejlen påvirke effekten af plastrene pga. udtørring. 

 

Hvis du i forbindelse med åbning af plastrene oplever en sådan hvid udkrystallisering på folien, kan du kontakte Elli’s After Bite på ovenstående kontaktdetaljer eller den forhandler, hvor du har købt vores plastre.

 

Vi beklager ulejligheden og vil se frem til at sende dig nye plastre!

Kontakt

Har du spørgsmål til produkterne eller ønsker du at blive forhandler af produkterne kontakt venligst Elli’s AFTER BITE.

 

Tlf. +45 2671 7140

maria@ellisafterbite.dk

 

Elli’s AFTER BITE

Fyrreparken 4, 7100 Vejle,

CVR. 68381397